Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€!

Search
Close this search box.

Τσάι the cold brew way

Φτιάξε μόνος/η σου το cold brew τσάι που θα πίνεις όλο το καλοκαίρι

Το τσάι, παραδοσιακά, είναι ένα ρόφημα που μπορούμε εύκολα να παρασκευάσουμε στο σπίτι, όμως συνήθως χρησιμοποιούμε πολύ νερό και ζάχαρη, ενώ δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ένας τρόπος για να γίνει το τσάι όπως πρέπει είναι η τεχνική cold brew, η οποία ακολουθείται και στον καφέ. Το τελικό αποτέλεσμα έχει πιο έντονη και smooth γεύση, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε ποικιλία τσαγιού θέλουμε.

Παρακάτω θα βρεις αυτή τη συνταγή για να φτιάξεις το cold-brew τσάι σου, το οποίο δεν χρειάζεται πολύ νερό και κυρίως καμία γλυκαντική ουσία, αφού ταιριάζει απόλυτα με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας.

Θα χρειαστείς
12 gr (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) μικρά φύλλα τσαγιού – όποια ποικιλία προτιμάς
1 L νερό γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
(προαιρετικά) σιρόπι για το σερβίρισμα

Προετοιμασία
Πρόσθεσε το τσάι και το νερό σε ένα γυάλινο βάζο ή ένα δοχείο και βάλε το στην κατάψυξη για 8-10 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, στράγγιξε το νερό, αφαίρεσε τα στερεά κατάλοιπα του τσαγιού και είναι έτοιμο. Ιδανικά, προτίμησε η αναλογία του τσαγιού προς το γάλα να είναι 2 προς 1, χωρίς σιρόπι και κατά προτίμηση γάλα αμυγδάλου.

Extra tip
Μπορείς να παγώσεις το τσάι στην κατάψυξη, σε παγοθήκες, και να το έχεις stand by για να το χρησιμοποιήσεις όποτε το χρειαστείς.

Πηγή: Savoirville

Μοιραστείτε το: