Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€!

Search
Close this search box.

Μείωσε και επαναχρησιμοποίησε

Το πρόβλημα

Κάθε ένας από εμάς παράγει περισσότερο από μισό τόνο σκουπίδια κάθε χρόνο. Το 81% από αυτά τα σκουπίδια καταλήγει στις χωματερές και μόλις το 19% ανακυκλώνεται ή κομποστοποιείται. Είμαστε περιτριγυρισμένοι από προϊόντα μίας χρήσης σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να πεταχτούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Πλαστικά ποτήρια, συσκευασίες, πλαστικά μπουκάλια νερού, όλα είναι κατασκευασμένα έχοντας ως μοναδικό τελικό προορισμό τη χωματερή.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό;
Κομποστοποίηση – το καλύτερο λίπασμα: Φρόντισε τα φυτά σου μειώνοντας τα σκουπίδια σου και αξιοποιώντας τα οργανικά απορρίμματα, που διαφορετικά θα κατέληγαν στο σκουπιδοτενεκέ!
Τσάντα για ψώνια από τα χεράκια σου: Με ένα παλιό μπλουζάκι, φτιάξε μία τσάντα για τα ψώνια σου, την οποία θα χρησιμοποιείς κάθε φορά που πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ, το μανάβικο, τη λαϊκή.
Οικολογικό καθαριστικό: Αντί να ξοδεύεις χρήματα σε διάφορα προϊόντα καθαρισμού, μπορείς με 4 απλά, καθημερινά συστατικά να κάνεις την κουζίνα σου (και όχι μόνο) να αστράφτει.
Οικολογικό εντομοκτόνο: Για να απαλλαγείς με φυσικό τρόπο από τα ανεπιθύμητα έντομα που βρίσκονται στον κήπο ή τις γλάστρες σου, με 3 υλικά που μπορείς εύκολα να προμηθευτείς.
Μία φορά μαρούλι, για πάντα μαρούλι: Ανακάλυψε 4 τροφές που ενώ θα τις αγοράσεις μία φορά, μπορείς να τις καλλιεργήσεις στη γλάστρα σου και να τις απολαμβάνεις για πολύ καιρό.
Κράτα τη λεμονόκουπα: Έξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσεις τις λεμονόκουπες αφού πάρεις τον πλούσιο και θρεπτικό χυμό. Γλίτωσε χρήματα χρησιμοποιώντας συστατικά από τη φύση.
«Αυτόματο» ποτιστήρι: Φτιάξε το δικό σου αυτόματο πότισμα. Μία έξυπνη ιδέα για να παραμείνουν ζωντανά τα φυτά σου όταν θα λείπεις από το σπίτι.
Κάνε την αρχή: Άλλαξε μία επιβλαβή για τον πλανήτη συνήθεια. Δεσμεύσου να μειώσεις τη χρήση ενός πλαστικού αντικειμένου μίας χρήσης στην καθημερινότητά σου. Σακούλα, μπουκάλι ή ποτήρι;

Πηγή: Greenpeace

Μοιραστείτε το: