Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€!

Search
Close this search box.

Φέρε μας τα παλιά σου ρούχα

fabric_republic

Από τις 15/04/2021 έως τις 15/05/2021 συλλέγουμε ρούχα και υφάσματα στο Earthub* (Μαζαράκη 24β, Αλεξανδρούπολη) για το Fabric Republic! Τι είναι αυτό, θα αναρωτιέστε. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού το οποίο δραστηριοποιείται σε τρεις κατευθύνσεις:

Επαναχρησιμοποίηση: Τα ρούχα που εσύ πλέον δε φοράς γιατί δεν σου αρέσουν, δεν σου κάνουν, δεν είναι στη μόδα μπορούν να πάρουν νέα πνοή και να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας χωρίς πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό. Αφού συλεχθούν, τα ρούχα απολυμένονται, κατηγοριοπούνται και διατίθενται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ανακύκλωση: Οι επιπτώσεις της γρήγορης μόδας και του υπερκαταναλωτισμού είναι τεράστιες για το περιβάλλον. Η ανακύκλωση των αγαθών έχει αποδείξει τα θετικά αποτελέσματα της εφαρμογής της. Περιμένουμε, λοιπόν, να μας φέρεις και ρούχα ή υφάσματα που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν γιατί πολύ απλά θα ανακυκλωθούν!

Upcycling ή αναβαθμισμένη ανακύκλωση: Αδιαμφισβήτητο trend του σήμερα και όμως ουσιαστικά αποτελεί από τις πιο παλιές πρακτικές της εποχής των παππούδων μας. Η πληθώρα αγαθών της σημερινής κοινωνίας σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες διαφημίσεις και το πόσο φθηνά μπορούμε να αποκτήσουμε ένα ρούχο μας έχουν οδηγήσει στο να σκεφτόμαστε πως θα αγοράσουμε το επόμενο απομακρύνοντάς μας από το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε διαφορετικά το παλιό. Η Fabric Republic απασχολώντας ανθρώπους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες το κάνει αυτό για εμάς φτιάχνοντας tote bags, scrunchies, νεσεσέρ και πολλά άλλα. Από τα “σκουπίδια” του ενός φτιάχνονται θησαυροί για όλους! Φυσικά, τα έσοδα από τις πωλήσεις των νέων προϊόντων χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν τη δράση της τράπεζας ρουχισμού.

* όχι παπούτσια ή αξεσουάρ

* ναι σε σεντόνια κ.λπ.

* οποιοδήποτε είδος υφάσματος

* τα ρούχα/υφάσματα να είναι πλυμένα

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο http://www.fabricrepublic.gr/ είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης FB: Fabric Republic και IG: fabricrepublic_gr

Μοιραστείτε το: