Περιγραφή
Τρόπος παρασκευής
Βράστε νερό, και αφού το κατεβάσετε από τη φωτιά, φτιάξτε έγχυμα βάζοντας μια κουταλιά του γλυκού από την ξερή δρόγη των βοτάνων για κάθε φλιτζάνι ροφήματος (περίπου 1,5gr). Σκεπάστε για να μην εξατμιστούν τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στα βότανα και περιμένετε 3-5 λεπτά. Σουρώστε και απολαύστε το τσάι σας σκέτο ή με μέλι, ζεστό ή κρύο.
Ο χρόνος παραμονής των βοτάνων στο ζεστό νερό είναι ενδεικτικός. Πειραματιστείτε για να δείτε πόσο έντονη σας αρέσει η γεύση του. Όσο περισσότερη ώρα μένουν τα βότανα στο νερό, τόσο πιο πικρή γίνεται η γεύση του αφεψήματος. Αν θέλετε να είναι το αφέψημα πιο δυνατό, προτιμείστε να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ποσότητα από τη δρόγη των βοτάνων.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.